sunnuntai 9. elokuuta 2009

Joka muslimiblogin vakiaihe: kätteleminen

Sain tänään poikabakteereja. Kirjaimellisesti. Kättelin miestä, jota en tuntenut. Vaikka miesten kätteleminen on asia, mitä olen tehnyt koko ikäni, niin siitä huolimatta sen tekeminen on käynyt yhä vaikeammaksi.

Ja joo, kyllä Punahilkka tietää, että miehetkin on vain ihmisiä. Ja joo, kyllä Punahilkka tietää myös sen, että kättelemiseen ei liity suomalaiseen ja länsimaalaiseen kulttuuriperintöön sen suurempia taka-ajatuksia kuin että halutaan olla kohteliaita toisia kohtaan. Täytyy olla aikamoinen perverssi, jos näkee mitään eroottista kättelemisessä.

Kuitenkin en voi mitään sille, että uskonnollinen vakaumukseni ja oma (arabi) kulttuurini pompahtaa esiin. Muslimina nimittäin pyrin välttämään kaikin keinoin fyysistä kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen. Ei siis mitään poskipusuja, haleja, selkään taputteluita eikä myöskään mielellään kättelyitä. Syy tähän ei ole kuitenkaan se, että ajattelisin heti ensiksi jotain sellaista kuin vaikka sänkyyn hyppäämistä. Ei, mieleeni tulee vain se, että teen jotain, mistä Jumala ei tykkää. Vähän samaan tapaan kuin sianlihaa välttäessäni en ajattele, että jos söisin sikaa, tulisin saastaiseksi. Ei, ensiksi tulee mieleen se, että teen jotain, mistä Jumala ei tykkää ja minkä Jumala on kaikessa viisaudessaan kieltänyt.

Olenkin nyt alkanut miettiä, haittaisiko se sittenkään yhtään, jos kylmän rohkeasti sanoisin seuraavassa kättelytilanteessa, että anteeksi, en voi kätellä miehiä. En tahdo loukata ketään, mutta jos toisen huomioonottaminen tarkoittaa oman näkökulman polkemista maahan, voinko tehdä poikkeuksen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Assalam alayki,

Itse en myöskään halua kätellä miehiä ja juuri samasta syystä kuin sinäkin, eli en halua olla tottelematon Allahille (swt). Ja jos nyt ajatellaan mikä on tärkeämpää elämässä, totella Allahia(swt) vai "mielistellä" muita ihmisiä , niin valinta on varmasti helppo.

Anonyymi kirjoitti...

siis ihanko oikeasti uskot etta jumala ei tykkaa jos kattelet (siis shake hands) jonkun miehen kanssa? olen itse muslimi ja jotenkin tuo kylla menee yli.. eikos islamin tehtava ole myos helpottaa elamaa ei vaikeuttaa..
mutta tee miten tykkaat, juuri sinun kaltaistesi ihmisten takia islam on saanut huonon maineen ja ihmiset eivat kovin innostu siita.. ei kaikkea trvitse vieda aarimmilleen..

Anonyymi kirjoitti...

Assalam alaikum,

En kyllä ymmärrä mitä äärimmäistä siinä on ettei kättele miehiä ja kuinka se vaikeuttaa elämää ?
Ja ettäkö minun kaltaisteni takia Islam on saanut huonon maineen ? Katsotko itse olevasi siinä asemassa, että voit arvostella toista muslimia siksi, ettei hän kättele miehiä ?

punahilkka kirjoitti...

Ohikulkija: wa alaikummussalam, kiitos.

Anonyymi: Kiitos sinullekin kommentistasi. Minä kyllä yleensä teen, mitä tykkään, mutta kättely on asia, josta en tykkää mutta silti teen. Juuri siitä syystä, minkä mainitsitkin. En tahdo ihmisten tuntevan olonsa epämukavaksi seurassani. Mutta minusta tuntuisi myös todella epäreilulta, jos ihmiset arvostelevat minua (ja islamia) vain sen vuoksi, etten tykkää kätellä miehiä. Siis teenhän minä paljon muutakin elämässäni. Opiskelen, aion valmistua ja sen jälkeen tehdä töitä ja auttaa ihmisiä. Toivon, että ihmiset huomioisivat näitä asioita, kun he mittailevat minua, eikä sitä, että tahtoisin tervehtiä vähän eri lailla.

Ja mitä tulee tuosta maineesta. Minä haistatan pitkät sille, millaisen maineen ihmiset saavat islamista minun käytöksestäni johtuen (ainakin jos luulen toimivani oikein). Jos joku on todellakin niin idiootti, että luulee minun olevan yhtä suuri kuin islam, niin hän on todellakin idiootti. En pistäisi kättelystä kieltäytymisen suoraan islamin piikkiin vaan vain omaan vakaumukseeni. Sinulla on oma tapasi miellyttää Jumalaa, ja se on ihan ok, mutta minäkin yritän tässä löytää oman tapani miellyttää Jumalaa. Mutta minä olen liian kauan yrittänyt juosta muiden perässä, ja olen huomannut, että se ei kannata. Ihmiset eivät huomaa tai sitten he unohtavat nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

...no nythän on hyvä aika jättää tapa pikkuhiljaa, kun ensi alkuun ei tarvitse selitellä, miksi ei kättele, vaan kommentti "en mielelläni nyt kättele sinua", tulkittaisiin johtuvaksi sikainfluenssasta. :)

punahilkka kirjoitti...

Hahaha, vähänkö retkahdin tuolle viimeiselle kommentille! Kiitos siitä :D.