torstai 3. heinäkuuta 2008

Foorumilta kuultua, omin sanoin kerrottua 01



Tänään tuli jostain syystä mieleeni eräs mukava tarina, jonka aikoinani luin Islamicboardilta. Aloitetaanpa.

Olipa kerran nuori mies, joka palasi kotiinsa opiskeltuaan monta vuotta ulkomailla. Hän pyysi vanhempiensa kutsuvan jonkun oppineen, sillä hänellä oli kolme vaikeaa kysymystä, joihin kukaan hänen tähän tapaamistaan oppineista ja tiedemiehistä eivät olleet pystyneet tyydyttävästi vastaamaan. Vanhemmat huolellisen etsinnän jälkeen saivat kutsuttua yhden oppineen.

Mies tervehti oppinutta ja aloitti: -Minulla on kolme kysymystä, enkä ole vielä niihin löytänyt tyydyttävää ratkaisua. Pystytkö sinä vastaamaan näihin kysymyksiin.
Oppinut vastasi: -Jos Jumala suo.

- Ensiksi kun kerta Jumala on olemassa, näytä minulle Hänen muotonsa. Toiseksi mikä on kohtalo? Ja sitten vielä sanotaan, että Saatana on luotu tulesta ja Helvetti on luotu tulesta. Miten Saatana voi kärsiä sitten Helvetissä, kun ne molemmat on luotu samasta asiasta?

Oppinut oli hetken hiljaa ja läimäytti sen jälkeen kovaa miestä. Mies oli yllättynyt ja raivoissaan ja huusi: -Miksi sinä tuon teit!?

Oppinut vastasi: -Siinä on vastaus sinun kolmeen kysymykseesi.
- Mitä oikein tarkoitat?
- Tunnetko kipua?
- Tottakai tunnen!
- Onko kipu olemassa?
- Kyllä.
- Näytä minulle sitten kivun muoto.
- Se on mahdotonta.

- Näetkö? Samalla lailla Jumala on olemassa, mutta en voi näyttää Hänen muotoaan. Ja toiseksi sinä kysyit kohtalosta. Tiesitkö etukäteen, että me tapaisimme ja minä löisin sinua?
- En.
- Tämä on kohtalo. Ja viimeiseen kysymykseesi haluaisin esittää vastakysymyksen. Mistä sinä olet luotu?

- Maasta (käsittääkseni arabiankielinen sana on paljon monimerkityksellisempi).
- Entä mistä minun käteni on luotu?
- Sekin on maasta.
- Ja sinä äsken tunsit kipua, vaikka sekä sina että käteni, jolla löin sinua, ovat molemmat luotu maasta! Samalla lailla ei ole mahdotonta, että Saatanakin voi kärsiä Helvetissä.


Näin viisas oppinut oli vastannut kaikkiin kolmeen kiperään kysymykseen.

Ei kommentteja: