keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Päivän piristeeksi

Koraani on varmasti meille jokaiselle muslimille lähellä sydäntä. Koraanista löytää lohtua surun hetkellä, varoituksia ajattelemattomuuden aikana ja paljon paljon viisautta ja kauneutta. Vaikka tietty Koraania tulisikin lukea siten, että miettii tarkasti sen sanomaa, en itse ainakaan voi joskus olla vastustamatta kiusausta ja katsella hymy suussa, kun joku lapsi lukee sitä omalla tavallaan. Tässä on päivän piristeeksi pikkulapsen lausuntaversio An-Naas:ta, Al-Falakista ja Al-Fatihasta. Se on runsaan minuutin mittainen. Muistakaamme lopussa sanoa Amiin. :)



Lisähuomautus: Youtubessa surffaillessani satuin törmäämään moneen videoon, jossa luki Michael Jackson is muslim jne. Kun katselin näitä videoita, niin oli vaikea pidättää naurua, sillä taustalla alkaa soida selvästi Zain Bhikhan laulama nasheed. Huvittavinta tässä koko jutussa on se, että monet ovat lähettäneet näitä Michael Jackson muslim -videoita ja vissiin ihan tosissaan ilmoitelleet sen, että laulaja on Jackson (käykää vaikka itse etsimässä youtubesta hakusanalla Michael Jackson is Muslim). Ei kai siinä mitään, nasheed on ihan kaunis ja insha Allah joku päivä Jacksonistakin tulee muslim.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

As-salamu aleykum

Masha Allah mikä ihana lapsukainen. Parasta oli kun hän surat al-Fatihan puolessa välissä nosti oikein sormea ylös ja alkoi selvästi venyttää jokaista lausetta, aivan kuin olisi yrittänyt resitoida. Söpöä!

Minäkin olen kuullut tuon Michael Jackson is muslim -jutun. Eikä ihme jos joku hetkeksi hämääntyy, kuulostaahan Zain Bikhan ääni ajoittain samalta kuin Jacksonin. Ja on sitä jossain muuallakin kuullut juttuja, että joku Jacksoneista olisi muslimi ja olisi tutustuttanut M.J:n islamiin, josta tämä olisi ollut vähintäänkin kiinnostunut. Insha Allah näin on. Mutta Allah tietää parhaiten.

punahilkka kirjoitti...

Wa alaikummussalam,

joo, tuo sormennostaminen on varmasti paras kohta koko Koraanin luvussa :).

Itse en ole kuunnellut niin paljon Michael Jacksonia, joten ehkä siitä syystä en hämääntynyt yhtä herkästi kuin jotkut. Toisaalta näkyy kommenteissa moni oikaisevan tuon laulajan henkilöllisyyden, mutta siitä huolimatta videoita valitettavasti lähetellään väärin nimin (valitettavaa sen vuoksi, koska ne levittävät väärää tietoa).